AGROCALCIUM

“Kolay Absorbsiyon,Hızlı Taşınım,Yüksek Mukavemet „

AgroCalcium, patentli nanoteknolojik yöntemlerle üretilen, nano partikül boyutlarında kalsiyum iyonları içeren bir ileri teknoloji ürünüdür. Diğer kalsiyumlu preparatlarına göre en az 10.000 kat daha küçük molekül partikülü sayesinde, düşük dozlarda yüksek alınabilirlik ve hızlı etki sağlamaktadır. Nanoteknolojik yöntemlerle üretilen kalsiyum iyonları bitkiler tarafından kolay alınabilir ve bitkideki taşınımı diğer kalsiyumlu preparatlara göre çok daha yüksektir. Bu sayede hem yeşil aksam hem de kökten uygulanabilme özelliğine sahiptir.

 

 

Ürün İçeriği

Garanti Edilen İçerik W/W

Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO): % 20

Magnezyum Oksit (MgO): %1,5

Silisyum (Si): %1,5

Karışabilirlik

Karışım yapılan ürünlerin pH değeri 4,5’in üzerinde olmalıdır. Güçlü asidik veya güçlü alkali ürünler, kükürt, hidrojen peroksit ve mineral yağlarla karıştırmayınız. Diğer ürünlerle karıştırmadan önce mutlaka ön karışım yapınız.

Depolama ve Saklama Koşulları

Karanlık bir yerde 5-40°C arasında bir sıcaklıkta 3 yıla kadar depolama yapılabilir. Doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakmayınız ve gıda maddelerinden uzakta tutunuz.

Bitkiler Kullanım Dozu Uygulama Zamanı
Sebzeler, Çilek, Kavun, Karpuz, Süs bitkileri Yapraktan: 100-150 ml / 100 Litre su Damlama: 100-150 ml /da Fide dikiminden sonra ve 3 hafta aralıklarla sezon boyunca en az 3-4 uygulama
Marul, Ispanak, Dereotu vs. Yapraktan: 100 ml / 100 Litre su Damlama: 100 ml /da Fide dikiminden sonra ve 3 hafta aralıklarla sezon boyunca en az 2-3 uygulama
Şeker pancarı, Patates, Soğan, Sarımsak Yapraktan: 100-150 ml / 100 Litre su Damlama: 100-150 ml /da Bitki boyu 15-20 cm olduğunda ve 4 hafta sonra
Zeytin, Badem, Antep fıstığı, Ceviz Yapraktan: 100-150 ml / 100 Litre su 1/ Çiçeklenme sonrası 2/ Meyve olgunlaşma döneminde
Meyve ağaçları (Kiraz, Erik, Kayısı, Şeftali, Elma, Armut vs.) Yapraktan: 150 ml / 100 Litre su 1/ Çiçeklenme sonrası 2/ Meyve olgunlaşma döneminde 3/ Hasattan 2-3 hafta önce
Turunçgiller, Nar, Mango, Bağ Yapraktan: 150-200 ml / 100 Litre su 1/ Çiçeklenme sonrası 2/ Meyve olgunlaşma döneminde 3/ Hasattan 2-3 hafta önce

 Nano partiküllü Ca iyonları, taşıyıcı proteinler sayesinde yapraktan kolayca absorbe edilir.

 Bu sistem, yapraktan bile kalsiyum emilimini arttırır.

 Normal kalsiyum gübrelerinin yapraktan emilimi ve bitkilerdeki taşınımı çok daha zor ve azdır.

 Bitki dokularını güçlendirerek, bitki direncini arttırır ve meyvelerdeki çatlamaların önüne geçer.

 Meyveyi sertleştirir, parlaklık kazandırır, raf ömrünü uzatır.

 Yüksek kararlılığa sahip olması sayesinde her türlü toprak pH’ında kullanıma uygundur.

 Toprakta bağlanma eğilimi düşüktür ve toprakta biyoakümülasyona neden olmaz.

Sprey

Sprey

Sisleme

Sisleme

Sulama

Sulama

Damlama

Damlama

Diğer Ürünler